En guide til den bedste brunch i København

22 september 2022 Astrid Pedersen

editorial Vores dejlige hovedstad tegner sig for en stor del af de restauranter og caféer, som serverer brunch og morgenmad i alle afskygninger. På portalen https://brunchkøbenhavn.dk/ kan du få et overblik over hvilke spisesteder der kan diske op med en brunchplatte, en buffet eller en morgenkomplet efter din smag. Og i denne artikel kan du læse om hvilke forskellige typer brunch og morgenmad du kan forvente at finde i det københavnske. Når det handler om at spise ude på café eller restaurant, er brunch den genre som tiltaler danskerne i højeste grad. Det er især i weekenden, at de lækre brunchplatter og ditto buffet’er trækker – og det er unge såvel som gamle, singler såvel som børnefamilier, og personer fra alle dele af Danmark som sætter pris på selvforkælelse i form af en lækker brunch.

Brunch og morgenkomplet – hvad er forskellen?

Brunch og morgenkomplet er to eksempler på tidlige måltider, som kan nydes et stykke op ad dagen. Men hvor en brunch i langt de fleste tilfælde vil indeholde retter, som både kan anskues som morgenmad og frokost, vil en morgenkomplet som regel bære større præg af at være en decideret morgenmadsanretning. En morgenkomplet vil typisk bestå af brød (for eksempel rundstykker eller lyst brød i skiver), smør, ost, syltetøj, blødkogt æg og eventuelt en skål eller et glas med yogurt og granola samt en kop dampende varm kaffe. En brunch vil omfatte flere retter, og er ofte inspireret af traditionel amerikansk eller engelsk morgenmad, som vi kender dem fra hotellernes morgenbuffet’er. brunch København Således kan en brunch indeholde røræg eller spejlæg med pølser eller bacon, baked beans, grillede tomater, lune kyllingevinger, laks, skinke og mange andre spændende retter. Vælger du en restaurant med en større brunchbuffet, kan du derfor regne med at blive præsenteret for et hav af anretninger, som både kan høre hjemme på morgenbordet og til frokosten.

Brunchbuffet, platte eller ”vælg selv”-brunch?

Dertil kommer, at brunch kan antage forskellige former alt efter restaurantens type. I mange restauranter er der ganske enkelt ikke plads til at opstille en brunchbuffet, hvorfor restauranten i stedet vælger at servere et udvalg af platter. Her vil du typisk kunne vælge imellem en traditionel platte, et vegetarisk eller vegansk alternativ, eller en børneplatte. Du kan også være så heldig at spisestedet serverer brunch efter ”vælg selv”-devisen – et forholdsvis nyt koncept, hvor du selv sammensætter dit måltid ud fra et udvalg af spændende små retter på et kort.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://allas-sport.se/

https://dinsport.se/

https://idrottsnytt.se/

https://sport-friskhet.se/

https://sport-idrott.se/

https://sportbloggaren.se/

https://sportlek.se/

https://sportochmotion.se/

https://sporttavlan.se/

https://sporttid.se/

https://sporttillbehör.se/

https://tidenssport.se/

Flere Nyheder