Gode råd om bolig og energi

By:

Med klimakrisen lige rundt om hjørnet er vi alle interesserede i at gøre, hvad vi kan for at passe på miljøet. Som husejer kan det være ved at spare på energien, og som gennemsnitlig dansker kan det være ved at spare på udledningen af CO2 helt generelt. Begge dele kan virke uoverskueligt og ligegyldigt i det store billede, men det er det ikke. på http://neutralbolig.dk/ kan du finde gode råd til hvordan, du nedsætter dit CO2-forbrug, og du kan desuden læse inspirerende indlæg om energirenovering af 1-familieshuse.

Nedsæt din boligs udledning af CO2

Der er mange ting, du kan gøre i dit hjem, hvis du vil nedsætte CO2-udslippet i dit hjem – og udover at gavne miljøet, får du en sidegevinst i form af økonomiske besparelser.

Forbruget af el, varme, dagligvarer og transport er den overvejende årsag til Danmarks store CO2-udslip, og det kan du gøre noget ved. Først og fremmest kan du nedsætte udslippet ved at efterisolere din bolig – og både små og store tiltag har betyding. Lad os komme med et par eksempler:

– hvis du efterisolerer loftet fra 50 mm til 250 mm, vil du nedsætte CO2-udslippet med op mod 1000 kilo om året. Og vel at mærke spare ca. 3500 kroner.

– du kan udskifte gamle elektronik- og hvidevarer med modeller, der er mærket med A++ og dermed nedsætte udslippet med op til 115 kilo CO2 pr. element.

– en simpel ting som at skifte almindelige pærer med elsparepærer gavner også miljøet. Og på sigt din pengepung.

Lav ændringer i din hverdag

Alle de store og små ting i boligen har naturligvis god effekt på dit samlede CO2-udslip, men hvis du virkelig vil gøre noget, så skal du ændre på dine vaner og tænke miljøhensyn ind som en naturlig del af din hverdag.

Små justeringer kan gøre en stor forskel. Hvis du for eksempel skruer bare én grad ned for varmen på radiatoren, sparer du 250 kilo CO2 om året, og det samme gælder for kortere bade og vasketøj, der vaskes ved lavere temperaturer. Du kan også skære en stor del af dit elforbrug væk, hvis du husker at slukke for fjernsyn, stereoanlæg m.m. i stedet for at have dem på standby, ligesom vasketøj på tørresnoren frem for i tørretumbleren giver store besparelser – til gavn for både miljø og pengepung.

Er du interesseret i at finde flere gode råd om energi eller boligrenovering, så kig forbi neutralbolig.dk og lad dig inspirere af de mange indlæg og uddybende artikler.