Hvilken maling til hvilken facade?

25 september 2020 Camilla Skøtt

Det er ikke alle former for maling, der egner sig lige godt til at komme op på facaden af dit hus, og det er vigtigt, at du vælger den rigtige – alternativ holder facaden ikke i mange år, og så er al dit arbejde spildt.

Der findes mange forskellige former for maling til facadebrug, og vi har spurgt en maler, hvad forskellene er, og hvilken maling, der passer til hvilken facade.

Forskellene er mange, og de forskellige former for facademaling har hver deres styrker og svagheder, ligesom de også giver hver deres look. Du skal altså ikke kun kigge på det praktiske, men også på det æstetiske, når du vælger.

Uanset hvad er det første du skal sikre dig, at malingen er diffusionsåben; muren skal nemlig kunne ånde gennem malingen. Er malingen for tæt, risikerer du, at muren ikke kan ånde, og dermed kan der opstå problemer med fugt.

Jo flere lag, des mere lukket facade

Selvom du vælger en diffusionsåben maling – hvad de fleste facademalinger er – kan du ikke bare male ovenpå den tidligere maling. Hvert eneste lag af maling, lukker nemlig muren mere og mere til, og til sidst vil facaden altså blive så tæt, at du vil få problemer med ophobet fugt.

Med mekanisk afrensning kan du komme ovenstående problem til livs, og derefter er det et spørgsmål om at vælge den rette maling – er du i tvivl, så søg rådgivning hos en professionel maler.

Retter du alligevel henvendelse til et professionelt malerfirma, kan du samtidig overveje, om det ikke er godt givet ud at betale for at få arbejdet gjort. Du slipper for selv at sætte dig ind i alle processerne, malingtyperne osv., ligesom du heller ikke skal bruge kræfter på at male selve facaden. Sidst men ikke mindst… Du sikrer dig et professionelt resultat, der holder i mange år.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://lifestylebloggar.se/

https://livsstilsbloggar.se/

https://lifenewz.se/

https://bramotion.se/

https://friskhetsbloggen.se/

https://godmotion.se/

https://kondi-bloggen.se/

https://lev-livet.se/

https://lev-sunt.se/

https://motionera-mera.se/

https://sundhetsbloggen.se/

https://sundhetstips.se/

Flere Nyheder