Lækker og spændende slankemad

By:

For mange mennesker stemmer begreberne ‘lækker mad’ og ‘slankemad’ ikke ligefrem overens. Mange er af den holdning, at man på en slankekur nærmest udelukkende kan spise bønner og groft brød, og at man derfor umuligt vil kunne overholde kostmålene, da man i det lange løb vil blive træt af at spise sådan. Men det er faktisk muligt at spise både slankende og sundt uden, at man nødvendigvis behøver give slip på hverken spændende mad eller de absolutte livretter. På slankemor.dk er der nemlig spændende opskrifter at finde – og mange af dem er sunde udgaver af lækre favoritretter. Desuden gives der, udover de specifikke opskrifter, en lang række gode råd til valg af de rigtige madvarer, der kan være alternativer til ellers usund mad – såsom chips lavet af rodfrugter frem for af kartofler. Der rådes også til ind imellem at tillade sig selv at spise livretterne, selv, hvis der ikke findes et sundt alternativ man kan benytte sig af. At ‘synde’ ind imellem kan for de fleste være det, der holder dem i gang med kuren – de kan eksempelvis have en enkelt forudbestemt dag om ugen, hvor de må spise lige det, de vil. 

Slankemor.dk sætter derudover blandt andet også fokus på kostrådene, som ikke alene kan hjælpe med at planlægge en slankende kost, men også med at holde sig sund i en mere generel henseende. Eksempelvis anbefales det som ét af de mange kostråd, at man sørger for at drikke rigeligt med vand. Dette er ikke alene et råd, der slanker, men også ét, der kan hjælpe til en bedre fordøjelse, renere hud og færre hovedpineanfald. Det anbefales også, at man spiser fisk. Ikke alene er fisk ofte et mere fedtfattigt alternativ til traditionelle retter med kød; fisk indeholder også essentiel fiskeolie, der indeholder fedtstoffer, som kroppen ikke selv kan producere og dermed nødvendigvis må tilegne sig gennem kosten. Disse fedtstoffer hjælper til kroppens optimale funktion på mange måder; blandt andet bidrager de til at opretholde en normal hjertefunktion, og dermed kan de være med til at sikre en lavere risiko for hjertekarsygdomme og slagtilfælde.

Der er altså ikke kun fokus på at slanke sig, men også på at holde kroppen i topform – noget, der ligeledes er vigtigt for de, der supplerer sund kost med gode motionsvaner. Med de rette vitaminer og fedtstoffer indenbors får man en stor mængde energi til at tackle hverdagen og holde hovedet koldt generelt, hvilket kan forbedre livskvaliteten og dermed gør en forskel på mange flere parametre end blot i forbindelse med udseendet. 

Posted in: slankemad