Diamantens lange og spændende historie

17 May 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Et af de mest populære smykker er et smykke med diamanter. Det kan være diamantøreringe, halskæde, ringe eller måske et sæt manchetknapper til manden. Diamanten er uden sidestykke den mest populære ædelsten og kommer også i stort set alle farver, selvom de farvede diamanter er yderst sjældne og der findes kun et par stykker om året. Der er også få ting inkl. andre ædelstene der har samme lange og spændende historie som diamanterne.

Diamanternes lange historie

Diamanter og andre ædelstene har været kendt i mange tusinde år og har lige så længe været brugt til smykker, men det har også været brugt som betalingsmiddel og til at flytte store summer fra den ene ende af verdenen til den anden. 

I dag findes mange af de diamanter der bruges til smykker i det sydlige Afrika. Verdens absolut ældste kontinent. De hentes op fra store miner som er blevet gravet ud i undergrunden. 

Mange af diamanter der i dag findes i Afrika må ikke sælges da de stammer fra områder med konflikter og borgerkrige. Årsagen er at man vil prøve at forhindre at diamanterne finansere krigene.

Verdens største diamant er også fundet i Sydafrika helt tilbage i 1905 og den var på hele 3106 carat. Den blev efterfølgende lavet om til hele 105 diamanter. Den største hedder Afrika stjerne og er på 530,2 carat. Til sammenligning er de fleste diamanter der bruges til smykker på 0,1 eller 0,2 carat.

Diamanter og Hollywood

En anden årsag til diamanternes fascination er Hollywood hvor den ene berømte stjerne efter den anden viser deres smykker frem. Smykker til en pris som almindelige mennesker aldrig ville kunne købe. Men drømme kan man jo altid. En af de kendteste historier er den om Richard Burton der købte den store Hope diamant til sin kendte hustru, den smukke skuespillerinde Elisabeth Taylor. Diamanten var på hele 65 carat og kostede i 1969 den enorme sum af 1 mio. dollars. 

More articles