Vær sikker på at jeres altaner er holdbare – få et altaneftersyn

16 January 2022 Emilie Jacobsen

editorial

Når du træder ud på din altan, skal du helst ikke engang overveje muligheden for, at den måske vil styrte ned. Du skal føle dig fuldstændig sikker på at bruge den – lige meget om du bor på 1. eller 11. etage.

Derfor kan det også være nødvendigt, at I bestiller et altaneftersyn fra tid til anden. Særligt hvis I bor i en forening med ældre altaner. Ved at få set altanerne efter i sømmene kan I finde ud af, om der er nogle problemer med dem. Det vil give alle ro i sindet at vide, at det er der ikke – eller hvis der er, at I så kan få taget hånd om dem. 

Måske ved du ikke lige, hvem der kan foretage et altaneftersyn. Men det findes der faktisk firmaer, der har specialiseret sig i. Et af de firmaer er betonundersogelse.dk. De har stor erfaring på området og kan for eksempel også fortælle jer om, hvordan I skal vedligeholde altanerne, så de bliver ved med at være i god stand. 

image

Ingen lovgivning om eftersyn af altaner

Selvom der de seneste år har været flere ulykker, hvor en betonaltan er styrtet ned, er der endnu ikke kommet nogen lovgivning på området endnu, der påbyder, at altaner skal tjekkes regelmæssigt.

Bor du til leje, er det altså en god ide at tage det op med udlejeren, hvis I har ældre altaner i foreningen. Bor du i en andelsbolig eller en ejerlejlighed, må du tage det op på det næste beboermøde. Forhåbentlig bliver det ikke svært at overbevise de andre om, at det vil være en god ide for jer alle at få altanerne tjekket. 

Omkostningerne ved det kan selvfølgelig altid være noget, som holder folk tilbage. Men da det jo drejer sig om jeres sikkerhed, vil det sikkert også være noget, som du ikke har alt for svært ved at overbevise de andre beboere om. 

More articles