Den favnfulde verden af dyr

25 May 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man kan nogle gange undre sig over, at der er mennesker, som der foretrækker at bo inde i den indre by, hvor de dårligt kommer ud på landet – og hvis de bare vover sig ud på grønne egne, så føler de lidt, at de er på bøhlandet.

De bruger endda dyretermer og udtryk fra naturen for at beskrive, hvordan det er at bo inde i byen, om det er i form af en asfaltjungle, eller der bor en baggårdspuma et sted.

For verden opstod jo ikke at byer, men den kom af naturen, og den natur byder bare på helt fantastisk dyr, om det er den slags, som vi kan kvase mellem hænderne, det er de tæmmede, som man kan give et hundetegn på fra https://egravering.dk/ , eller det er grumme dyr, som der kan slagte os uden problemer.

Dyr

Man skal have respekt for dyr

Der er en naturlig fødekæde, og hvis man vil stige i den eller bare overleve, så skal man udvikle sig eller blot tilpasse sig de omgivelser, som man er blandt eller tager hen til.

Således har der været mange dyrearter, før vi mennesker kom til, og der kommer helt sikkert flere til, efter vi er forsvundet som art – eller vi har udviklet os til noget andet.

Men byboeren – og os andre – har godt af at komme ud i naturen og se dyrene i deres rette omgivelser, selvom en zoologisk have er en god erstatning, hvor man kan se dyr, som man ikke kan opleve andre steder.

Man kan så diskutere, om dyr hører hjemme i fangeskab, og hvorfor skal vi bestemme over, hvordan andre dyr skal leve og være kæledyr for os?

Det er nogle etiske spørgsmål, som man kan stille sig selv og andre, når man snakker om den forunderlige verden, der er forskellige former for dyr.

More articles