Drømmer du om et smukt plankebord?

11 December 2020 Anne-Mette Hansen

editorial

Plankebord er blevet utrolig populære. De fuldender den dér nordiske stil, som så mange danskere elsker at indrette efter. Det skal især være helt unikke og specialfremstillede borde. Det skal ikke være det dér bord, som alle andre har stående i deres stue.

Hvordan får du lavet et unikt plankebord? Hvad skal det koste? Hvilken træsort skal du vælge? Få svar på dine spørgsmål i denne guide til plankeborde.

Sådan får du et håndlavet plankebord

Der er to måder at få et håndlavet plankebord på. 

1) Du kan lave det selv

2) Du kan købe det hos en møbelproducent

Vælger du at lave bordet selv, skal du have det rette udstyr. Der er mange, der laver plankeborde selv. Men det kan godt være en stor opgave, for dig der ikke er vant til at lave håndværk. 

Derfor kan du heldigvis også købe det hos en møbelproducent. I dag findes der rigtig mange små virksomheder, der fremstiller håndlavede plankebord – både i standardmål og skræddersyet efter dine ønsker. 

Hvad koster et unikt plankebord?

Priserne varierer selvfølgelig afhængigt af, om du laver bordet selv eller køber det hos en forhandler. Det kan godt være billigere at lave det selv, men det tager tid og kræver det rette udstyr.

Køber du det hos en møbelproducent, vil prisen varierer alt efter bordets træsort, størrelse og udformning.

Hvilken træsort skal jeg vælge?

Hvordan skal dit unikke plankebord se ud? Skal det fremstilles i egetræ eller fyrretræ? Og hvordan skal det være behandlet? Træet er med til at give bordet et unikt look. Der findes nemlig ikke to stykker træ, der er helt ens.

Desuden giver lakeringen eller olieringen af bordet dét også et særpræget udseende. Finder du den rette forhandler, kan du få lavet dit plankebord, ligesom du ønsker det. Det er op til dig, hvordan dit plankebord skal laves!

More articles