Behandling af tandpine hos tandlægen

08 January 2020 Astrid Pedersen

editorial

Det at opretholde en god mundhygiejne og en god mødefrekvens hos sin tandlæge er vigtigt, hvis du ønsker at bevare dit tandsæt sundt og intakt – også selv om du ikke har tandpine lige nu. Når først tandpinen sætter ind er skaden nemlig allerede sket.

Hvad gør jeg, når jeg har tandpine?

Hvis det begynder at værke i tænder eller tandkød, og du måske endda har svært ved at tygge, åbne munden eller bide sammen, er det en god idé at kontakte tandlægen med det samme. Hos Tandlægerne på Stjernepladsen er det politik, at patienter med akutte tand smerter eller andre pludseligt opståede problemer kan komme til så hurtigt som overhovedet muligt – og helst samme dag.

Derfor er der ingen grund til at tøve. Når der først opstår smerter i tænderne eller tandkød, går de ikke væk af sig selv – tvært imod vil de blot blive værre. Smerter i tænderne eller i gummerne kan skyldes en tandbyld, hvilket kan være ret farligt for helbreddet. Der kan som følge af syreskader på tandens emalje være opstået betændelse i tandroden eller i rodspidsen.

Hvis denne inflammations tilstand breder sig til kæbe knoglen, kan denne blive nedbrudt i et omfang, som umuliggør isættelse af et implantat. Og så kommer du til at leve med et hul i dit blivenede tandsæt, medmindre du ønsker at få konstrueret en bro. Det er således meget vigtigt, at tandpine eller blødning fra tandkødet bliver behandlet hurtigst muligt. Din tandlæge vil med det samme kunne stille en diagnose, og iværksætte en behandlings plan.

Ved tandrods eller rodspids betændelse vil den akutte behandling bestå i en udrensning af hulrummet, en rodbehandling, og en forseglning af hullet med plast. Herefter skal du besøge tandlægen med jævne mellemrum for at sikre, at betændelsen ikke har spredt sig, og at gummen heler som den skal.

Det kan med andre ord godt betale sig at passe sine rutinemæssige tandlæge besøg. Book tid til din behandling på stjerneklinik.dk

More articles