Beskyt din omverden – lav dit eget mundbind

05 august 2020 Astrid Pedersen

Hvis du ikke er i stand til at skaffe de smarte tre lags mundbind til personlig anvendelse hverken i de fysiske butikker eller i de online shops kan du faktisk selv fremstille beskyttende mundbind.

Du behøver ikke at være hverken skrædder eller designer for at kunne lave dit eget mundbind. Der findes op til flere forskellige opskrifter på funktionelle hjemmelavede mundbind som hverken kræver de store evner ud i tilskæring og syning eller professionelt udstyr så som en symaskine.

Nogle opskrifter på mundbind kræver nål og tråd, andre blot en saks og en gammel t-shirt. Dette burde være til at komme om ved for de fleste.

Lav dit eget mundbind med hjælp fra en opskrift

Når du selv laver dit eget mundbind skal du dog være opmærksom på visse forholdsregler desangående. For det første skal det stof, du bruger til fremstilling af mundbind, kunne tåle maskinvask på mindst 60 grader samt tørretumbling ved høj temperatur uden at miste sin facon.

For det andet skal du gerne kunne lægge stoffet i 2 – 3 lag så der forekommer en vis filtrering. Og for det tredje skal du, uanset hvilken mundbind model du ønsker at fremstille, sikre dig at dit mundbind slutter tæt til ansigtet og dækker næse og mund. Du mundbind skal således være forsynet med enten øresløjfer eller nakkestropper, så det bliver siddende på sin plads.

Der ud over bør du fremstille flere mundbind, da et mundbind skal vaskes efter brug og således ikke må genbruges. Med en god beholdning af mundbind er du sikker på til hver en tid på forsvarlig vis at kunne bevæge dig uden for i det offentlige rum selv om du bærer på smitte.

Hvis du ønsker at fremstille dit eget mundbind er det en god idé at finde den bedste opskrift på mundbind. Du kan læse mere om hjemmelavede mundbind på Testsmart.dk

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://alltomkonst.se/

https://konst-bloggen.se/

https://konst-rikt.se/

https://konst-sidan.se/

https://konstbloggen.se/

https://konstihemmet.se/

https://konstinspiration.se/

https://konstnytt.se/

https://konstsajten.se/

https://nyare-konst.se/

https://utforska-konst.se/

https://vardags-konst.se/

Flere Nyheder