Billig reparation af stenslag

16 April 2020 Astrid Pedersen

editorial

Vi kender det alle sammen: Det skarpe smæld, når en sten fra vejen flyver op og med høj fart og stor kraft rammer forruden. Og ærgrelsen, når vi ser den stjerneformede skramme i det før klare og intakte glas. Men du behøver ikke at forestille dig det værste økonomiske scenarie, for et stenslag kan nemlig godt repareres både hurtigt og billigt.

Hvordan repareres et stenslag?

Det kan godt lade sig gøre at reparere et stenslag, hvis dette er under en vis størrelse, og ellers er rent og pænt. Får din bils forrude således et stenslag uden for førerens synsfelt, som er mindre i diameter end en tokrone og sidder mere end fem centimeter fra glassets kant, kan det med overvejende sandsynlighed udbedres.

Du kan selv gøre en del for at begrænse skaden, for eksempel ved at sætte et stykke tape over stenslaget. På den måde kan du holde skaden fri for snavs og fugt indtil bilen kommer på værksted. Der ud over kan du sørge for, at bilen ikke bliver udsat for meget høje eller varme temperaturer, som kan få glasset i ruden til at trække sig sammen eller udvide sig. Dette kan nemlig forværre skaden – og så risikerer du at skulle ud i en decideret udskiftning af forrude.

Hvis mekanikeren vurderer, at din forrude sagtens kan repareres, vil stenslaget først blive rengjort ved hjælp af trykluft, således at skidt og snavs fjernes derfra. Dernæst vil hullet efter stenslaget blive fyldt ud med en særlig special lim, som hjælpes ud i alle revner og sprækker af stenslaget ved hjælp af vakuum. Sluttelig vil limen tørres med uv lys, som samtidig hærder limen, og forruden vil blive rengjort på skånsom vis.

Hvis du vil læse mere om reparation af stenslag, kan du klikke ind på https://bilglas.dk/vi-tilbyder/stenslag/ og blive klogere.

More articles