Bliv sundere med ingefær

08 February 2017 admin

editorial

Ingefær er en plante, der har været dyrket og udnyttet i mange tusinde år i lande som Indien og Kina, og som har været brugt flittigt som krydderi i madlavning. De unge ingefærrødder er kendt for at være meget saftige og have en mild citruslignende smag, mens de lidt ældre rødder er mere tørre, har seje fibre og en kraftigere smag.

De senere år er ingefær virkelig blevet super populært også i Vesten. Planten har opnået et super godt ry for at have store sundhedsfremmende effekter. Ingefær indeholder flere essentielle næringsstoffer og rigtig mange antioxidanter. Derfor er det også blevet super populært at indtage ingefær som shots.

Via Ingefærshots.dk kan du blive inspireret til blandt andet selv at lave dine ingefærshots. Bloggen indeholder blandt andet 10 lækre opskrifter til ingefærshots. Du kan lave shots med citron, chili, lakrids, honning eller andre varianter. Det er blot at prøve sig frem, og finde frem til lige præcis den variant, der passer til dig. 

På bloggen, Ingefærshots.dk, kan du desuden læse om de mange gode effekter, du opnår ved at nyde disse shots. Ud over du får et energiboost, så får du også dækket kroppens behov for A-vitamin, B-vitamin, E-vitamin, magnesium, kalium og jern. Dermed bliver også dit immumforsvar yderligere styrket. Du kan få reducere muskelsmerter og ømhed, og ingefær kan forebygge betændelse i kroppen. Men det stopper ikke her. Ved at indtage ingefær kan du afhjælpe kvalme og transportsyge, du kan få sænket dit blodsukker og kolesteroltal og faktisk også få styr på din fordøjelse.

Virkning af ingefær er stor. Det er svært at se, hvorfor du ikke skulle indtage ingefær enten i shots eller som en del af den daglige madlavning. Smagsmæssigt skal du dog altid tage med i dine overvejelser at frisk ingefær er mere skarpt og citrusagtig, mens hvis du koger ingefæret forvandet gingerol sig til zingerone, der er mindre skarp i smagen og får en mere krydret og sød smag. Med tørret ingefær får du en kraftig og skarp smag, da gingerol ved denne proces danner shogaoler, som er næsten dobbelt så skarp i smagen. Prøv dig frem, bliv inspireret via Ingefærshots.dk og find frem til det der passer til dig.

More articles