Drikker du te? Så vælg økologisk

16 April 2021 Lykke Holzmann Søby

editorial

En af hovedårsagerne til, at folk vælger økologisk te frem for traditionelt dyrket te, er at økologisk te er sundere og dermed bedre for dig, som tedrikker. Selvom det er rigtigt, at nogle pesticider og gødning fjernes under produktionen af te, er mange af disse kemikalier vandopløselige … hvilket betyder, at de er i bladstrukturen. Sådan forholder det sig ikke med økologisk te

I 2012 fandt en større undersøgelse foretaget af Greenpeace, at pesticidniveauerne i kinesisk te ofte er meget usunde. Tilsvarende viste en anden undersøgelse, at drikke almindeligt pesticidforurenet te skader mere end det gavner og det kan faktisk nedsætte (snarere end øge) levetiden.

Det er bedre for landmændene

Vi har fastslået at økologisk te er godt for dit helbred. Forestil dig nu, at en del af dit job er at sprøjte teer med de samme kemikalier. Eller bland dem i store spande. Eller at anvende dem i hånden. Og at masker og handsker ikke er i så god kvalitet, hvor du bor.

Gang på gang ser vi te-bønder og markarbejdere i Indien, Taiwan og andre steder sprøjte deres afgrøder uden at bruge masker, handsker eller andet beskyttelsesudstyr. På trods af at det modsatte er bevist, ses disse kemikalier som sikre og endda som nødvendige af mange landmænd. Det er en skam, fordi landmændene er de første, der bliver såret af deres beslutninger om at bruge kemikalier til at behandle det land, hvor de arbejder og bor.

I dag er nogle af de mest aktive tilhængere af økologisk tedyrkning dem, der er blevet påvirket direkte af de ødelæggende virkninger af kemiske tedyrningsmetoder. Disse inkluderer tebønder, hvis forældre og søskende er døde af kræft eller pesticidforgiftning, såvel som dem, der personligt er blevet syg af de kemikalier, de brugte på deres eget land, før de konverterede til økologisk teproduktion.

Understøtter små landmænd og små gårde

Der er nogle store økologiske teproducenter i verden. Imidlertid er størstedelen af ​​økologiske gårde på mindre grunde, der drives af mindre virksomheder. Dette har at gøre med arten af ​​økologisk landbrug.

Konventionelt landbrug involverer alle slags kemikalier, der bruges til at forhindre naturen i at “forstyrre” afgrøderne. Men veladministrerede økologiske gårde gør det modsatte. De arbejder i harmoni med naturen for at håndtere forskellige skadedyr og andre ‘problemer’. Økologiske temarker kan have naturligt græs og ukrudt som bunddække, og det er alt andet lige bedre end at drikke te med pesticider.

Vælg økologisk te hos https://nordic-tea.dk/ – det giver mening.

More articles