Drop håndværkerregningen – monter dine vinduer selv!

19 september 2022 Camilla Sørensen

Udskiftning af vinduer kan virke som en skræmmende opgave. Det er ikke altid indlysende, hvornår vinduer skal udskiftes, og der er så mange faktorer at tage hensyn til, når beslutningen skal træffes – lige fra energieffektivitet til stil. Men med de rigtige råd er det helt sikkert et job, som du selv kan klare!

I dette blogindlæg vil vi diskutere fordelene ved at måle, købe og montere dine egne vinduer. Vi giver også nogle tips til, hvordan du vælger de rigtige vinduer til dit hjem. Så hvis du overvejer at give dit hjem en makeover, kan du læse videre for at få oplysninger, der kan hjælpe dig i gang!

Skru op for effektiviteten

En af de vigtigste grunde til at udskifte dine vinduer er energieffektivitet. Gamle, utætte vinduer kan være en stor kilde til varmetab i dit hjem. Hvis du udskifter dem med nye, energieffektive vinduer, kan det være med til at reducere dine varmeregninger.

En anden ting, du skal overveje, når du vælger nye vinduer, er stilen på dit hjem. Hvis du bor i et ældre hus, bør du måske vælge vinduer, der passer til husets arkitektoniske stil. Hvis du f.eks. har et hus i victoriansk stil, skal du måske vælge vinduer med sprosser.

vinduer

Hvis du bor i et nyere hus, har du større frihed, når det gælder valg af vinduesstil. Du kan vælge vinduer, der passer til det overordnede design af dit hjem, eller du kan gøre et statement med noget anderledes.

Når du har besluttet dig for vinduesstilen, skal du måle åbningerne op. Det er her, det kan blive lidt vanskeligt! Men bare rolig – vi giver dig nogle tips til, hvordan du måler op til nye vinduer i vores næste blogindlæg. Stay tuned!

Mål korrekt op

Når du måler til nye vinduer, skal du sørge for at tage nøjagtige mål af både åbningens bredde og højde. Når du har disse mål, skal du trække 20 mm fra til hver måling. Dette vil give dig de karmmål du skal bruge til bestilling – for eksempel hvis du bestiller vinduer på mål hos klarvinduer.no.

Flere Nyheder