Espressomaskiner bruger man også industrielt

28 May 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du forestiller dig måske sådan en espressomaskine som den, du har stående i dit køkken til, når du lige skal have et skud kaffe, inden du tager på arbejde, eller når du skal have eftermiddagens første kaffe i weekenden.

Det er også rart at kunne byde ens gæster på en kop espresso, når de lige er forbi, hvor de så måske kan vælge mellem forskellige muligheder.

Og så er det jo også rart at kunne supplere morgencompleten med en skøn kop espresso.

Men forestil dig så lige, hvis din hjemmemaskine til at lave espresso også skulle kunne levere espresso på en café til de mange kaffehungrende gæster.
Det ville den nok ikke kunne klare.

Og så er der jo også kantiner, kaffebarer og selv tankstationer, der skal kunne levere en lind strøm af espresso til mange gæster, også selvom der er en lang kø, hvor maskinen helst ikke må gå ned.

Vi siger ikke, at din private espressomaskine er dårlig, men der er tydeligt forskel på dem, man bruger i privaten og så dem, der skal fungere i industrielle sammenhænge.

Espressomaskiner til industri fungerer bedre i denne sammenhæng

Man laver netop disse maskiner efter, om man har tid til at stå og nørde med at lave en espresso-kop til hjemmet, eller om det skal gå lidt hurtigere, når der er lang kø.

Onde tunger vil så påstå, at det også rammer kvaliteten, men det er ikke helt rigtigt, for det hænger måske sammen med, at man foretrækker rammerne derhjemme, at kaffen så er gratis – udover at man har købt den – og man kan tage sig tid til den.

En industrimaskine skal lave espresso til mange gæster og gerne lidt tjept; og alternativet er trods alt, at du ikke får nogen espresso, og så er det trods alt at foretrække at få sin espresso.

More articles