Et krydstogt er en anderledes måde at opleve Østersøen

23 May 2019 Emilie Jacobsen

editorial

Drømmer du om at opleve landene langs med Østersøen, har du måske bare tænkt på at tage dertil i bil. Måske vil du ikke engang opleve alle landene på en gang, men bare tage på kortere rejser til hvert land. Det giver dog noget helt særligt, når du oplever landene samlet. Der kan du netop se de forbindelser, der er mellem de forskellige lande på grund af vores beliggenhed så tæt på hinanden. 

Den bedste måde at opleve landene langs med Østersøen er selvfølgelig, at du bruger havet selv til at komme til dem. Derfor bør du tage på et krydstogt, hvor I lægger til ved flere af landene. Det har du heldigvis gode muligheder for at gøre, og der er mange krydstogter, der starter i København. 

Et af de steder, hvor du kan finde mange krydstogter på Østersøen, er mycruise.dk. De har en lang række forskellige cruises i både Middelhavet, Caribien og alle andre steder, du kan forestille dig. De har derfor selvfølgelig også flere i Østersøen. 

På et krydstogt på Østersøen starter du typisk i København. Derfra sejler du til Warnemünde i Tyskland. Det er en hyggelig by, hvor de gamle huse ligger helt ned til vandet. Der er mange restauranter, små cafeer og hyggelige butikker, som du kan gå på opdagelse i. 

Fra Warnemünde tager du til Tallinn i Estland. Der kan du se stedet, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen og beundre den smukke gamle bydel. Fra Estland går turen til Sankt Petersborg, hvor du kommer til at have to dage. Der kan du blandt andet se det smukke Vinterpalads, besøge forfatteren Dostojevskijs hus og tage på en kanalrundfart, hvis du ikke er blevet træt af at sejle. 

Fra Sankt Petersborg går turen til Helsinki i Finland og derfra til Nynäshamn i Sverige, inden du efter en ni dages rundtur ender tilbage i København. 

More articles