Få den rette haveservice med fliserens i Køge

15 June 2021 Astrid Pedersen

editorial

Er flisebelægningen i din indkørsel eller på din terrasse skæmmet af pletter – hvide, gule, grønlige eller sorte? Så er det et tegn på at fliserne har fået flisepest. Selv om dette kan lyde voldsomt er der ikke noget at være direkte nervøs for. Flisepest skader ikke dine fliser. Det ser bare virkelig grimt ud – og der er ikke noget at sige til hvis du helst vil have det fjernet.

Hvad er flisepest?

Flisepest er en type lav som trives fint på golde, hårde stenfliser. Lav er ikke én særskilt organisme men består af svampe og alger. Tilsammen udgør disse mikro organismer en stærk og hårdfør symbiose, og kan leve på steder som for andre planter og mos arter vil være helt umulige.

Dette skyldes at lav ernærer sig ved sol lys gennem en proces som kaldes fotosyntese. Faktisk har lav ikke brug for så meget andet – og på fliserne er der ingen konkurrence.

Derfor kan du se store forekomster af flisepest på dine fliser der hvor solens lys er allermest kraftigt i løbet af sommeren – for eksempel på din terrasse. Og selv om flisepest ikke er direkte skadeligt for flise belægningen er denne nu engang kønnest når den er ensartet i overfladen.

Hvordan fjerner jeg flisepest?

Derfor er du sikkert også interesseret i at vide hvorledes du slipper af med flisepest. Til dette formål bør du alliere dig med en dygtig havemand eller et firma som har specialiseret sig inden for professionel fliserens.

Det er altid klogest at overlade opgaven med fjernelse af flisepest, mos og andre urenheder i flise belægningen til kompetente fagfolk. I hvert fald hvis du ønsker at bevare fliserne smukke og intakte i mange år fremover.

Har du brug for hjælp til fliserens i Køge kan du kontakte Stecks Fliserens. Bestil dit tilbud på fliserens via stecksfliserens.dk.

More articles