Få hjælp til at finde ro med stress terapi

04 May 2021 Astrid Pedersen

editorial

Alle som har prøvet at være ramt af kronisk stress ved, at dette ikke er noget at spøge med. Stress er en meget farlig tilstand, når den går hen og bliver vedvarende.

Når man lider af stress, vil det være meget svært at komme ud af den onde cirkel på egen hånd. En stresstilstand optræder nemlig både fysisk og mentalt, og symptomerne har det med at virke selvforstærkende. Du bliver stresset af dine mange spændinger og en krop, som ikke fungerer optimalt. Og når du har en stresset hjerne, vil kroppen reagere yderligere.

Således kan man hurtigt komme til at sidde fast i et morads af dårligdomme, som til sidst vil køre både krop og sjæl helt ned. Rigtig mange mennesker kommer hvert eneste år så langt ud, at de må indlægges på grund af stress. Flere af disse får varige fysiske, kognitive og mentale mén af deres sygdom. Og så er der alle dem, som dør af direkte stressrelaterede sygdomme.

Få hjælp til at komme ud af din stresstilstand før det er for sent

Er du selv i en situation hvor din læge har valgt at sygemelde dig med stress kan det således være endog særdeles vanskeligt at vide hvordan du kommer oven på igen.

Du har måske fået at vide at du ”bare skal slappe af”. Men manglende evne til afslapning er med stor sandsynlighed årsagen til at du er gået ned med stress i første omgang. Og når først stressen har bidt sig fast er det temmelig vanskeligt at finde tilbage til en tilstand af harmoni og balance.

Du vil således have brug for hjælp til at finde de redskaber og ressourcer som skal til for at kunne genvinde din indre ro. Og dem kan du få med stress terapi hos psykoterapeut Kirsten Klynge – læs mere på kirstenklynge.dk.

More articles