Få professionel hjælp til VVS installation

01 March 2020 Astrid Pedersen

editorial

Trænger badeværelset i din bolig til et løft – eller drømmer du om et splinternyt køkken med en mere hensigtsmæssig indretning? Så er du ude i et af de mere omfattende renoverings projekter, man kan udsætte boligen for.

Rum som køkken og badeværelse er nemlig en del mere komplekse end stuer og værelser, idet der i disse rum typisk findes både rindende vand og elektricitet i en skøn blanding. Du har eksempelvis brug for særlige elektriske udtag til diverse hvidevarer, som helst ikke må sidde på samme kreds, idet de bruger meget strøm.

Vaskemaskine, tørretumbler og opvaskemaskine skal samtidig have separate dræn til spildevand, og både køkken og bad er som regel forsynet med diverse afløb. Samtidig er der selvfølgelig indlagt rindende vand – og såvel drikkevand som spildevand skal helst kunne flyde frit og uhindret.

Dette betyder, at man skal være yderst varsom med de faste VVS installationer, så man ikke giver anledning til vandskade eller sammenblanding af drikkevand og spildevand. Og netop derfor er det lovpligtigt at få en autoriseret VVSer til at stå for den del af renoveringen.

Hvad må jeg selv lave i mit køkken eller badeværelse?

Du skal altid tilkalde en VVSer, når det drejer sig om ændring af bygningens faste VVS installationer. Du må gerne selv sætte en ny vandhane på armaturet i din køkkenvask, eller skifte bruseren ud. Men alt, hvad du ikke selv umiddelbart kan afmontere og tage med dig, hidrører under det, man kalder de faste installationer – og disse er VVSerens domæne.

Du skal ikke regne med at kunne få forsikrings selskabet til at dække, hvis du udfører VVS arbejde selv og derved foranlediger en vandskade. Så alt i alt kan det godt gå hen og blive rigtig dyrt at spare udgiften til en autoriseret VVSer.

Hvis du leder efter en autoriseret VVS Installatør i Sønderborg kan du klikke forbi og få et godt tilbud.

More articles