Få udskiftet din forrude på et autoværksted

19 July 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Som bilist er der få ting der er mere frustreret end at opleve at få et stenslag på ens forrude. Det skulle da lige være at komme ud til en bil, hvor der er en punktering eller en vintermorgen hvor man er for sent på den og man skal bruge en time på at fjerne sne og fugt fra ruderne, før man kan komme videre. Selvfølgelig med børn der skal i skole.

Årsagen til frustrationen skal primært findes i at man bliver forskrækket når stenen rammer ruden og der stort set er intet man kan gøre for at undgå det. Man kan holde afstand til andre bilister og sætte farten ned, men ud over det er der ikke meget man kan gøre. Til gengæld er der en del man kan gør, når og hvis uheldet er ude.

Den magiske rulle tape

Hvis uheldet er ude er det en god ide at have en rulle tape i bilen. Sæt et stykke over nedslaget. Det vil mindske muligheden for at revnen arbejder videre og bliver så stor at du ikke kan nøjes med at få forruden lavet. Du kan evt. få ruden lavet af et værksted i Greve

Det er både nemmere og billigere at få repareret en forrude end at få den udskiftet. Det tager omkring 20 min at få repareret en forude og kravet for at det er muligt er at revnen er mindre end en 2 kr.

En mekaniker limer revnen og ved hjælp af UV varme sikres det at limen tørres og den overskydende lim fjernes. Ruden er lige så sikker som den var før. Er revnen større tager det et værksten 1-2 dage at udskifte ruden. Husk at sikre dig at det er en original rude. Mange bilforsikringer dækker, men ikke alle forsikringer dækker, så husk at undersøge det inden.

More articles