Fjern pletter, skjolder og skrammer med en gulvafslibning

18 July 2018 Astrid Pedersen

editorial

Er du træt af at gå og se på slidte, snavsede trægulve, som aldrig bliver rigtig pæne og rene, uanet hvor meget du skrubber dem? Og ville du ønske, at du bare kunne fjerne alt det grimme, grå, skrammede og misfarvede, og starte forfra? Så er der gode nyheder – for det kan du faktisk. Og du behøver ikke engang at gå til yderlighederne og skifte hele gulvet ud. Langt de fleste overfladiske skader på et standard trægulv kan fikses med en grundig gulvafslibning. Og den næste gode nyhed er, at langt de fleste trægulve rent faktisk kan tåle denne type behandling, som er knap så invasiv som en gulvafhøvling.

Hvordan fungerer en gulvafslibning?

I modsætning til en gulvafhøvling fjerner en gulvafslibning nemlig kun de øverste 1 – 2 millimeter af træets overflade. Dette er i reglen tilstrækkeligt til at komme af med de værste pletter, skjolder, misfarvninger, ridser og skrammer. Ved en effektiv gulvafslibning får dit trægulv sit smukke, ensartede look tilbage – slut med den grimme, grå film af nedtrampet støv og skidt, som før prægede planker, brædder eller parketter. Også pletter og skjolder fra spildte farvede væsker – for eksempel kaffe eller rødvin – trylles væk. Og overfladiske ridser og skrammer kan du vinke farvel til, hvis du vælger at lade dit gulv afslibe.

Vælg en professionel gulvmand til din gulvafslibning

Hvis du vil være helt sikker på, at resultatet af din gulvafslibning bliver perfekt, skal du vælge at lade en professionel fagperson udføre opgaven. En erfaren gulvmand vil kunne vurdere, hvor meget, der skal slibes af dit gulv – og da han er ekspert i at håndtere udstyret, vil han kunne komme helt ind i krogene. Der ud over vil din gulvmand kunne udføre en grundig efterbehandling af dit trægulv, og rådgive og vejlede dig med hensyn til pleje og vedligeholdelse.

Du kan læse mere om billig gulvafslibning og efterbehandling på gkservice.dk

More articles