Fordele ved en lommedør

18 April 2022 Steffen Hansen

Der er mange grunde til, at du bør overveje at få installeret en lommedør i dit hjem. Først og fremmest er lommedøre skræddersyet til at passe til de specifikke dimensioner af din døråbning, så du behøver ikke at bekymre dig om, at de er for store eller for små. For det andet er de meget nemme at installere – i de fleste tilfælde kan du gøre det selv på blot et par timer. For det tredje er lommedøre ekstremt alsidige og kan bruges på mange forskellige måder.

Du kan f.eks. bruge dem til at skabe en privat indgang til et hjemmekontor eller et gæsteværelse. Eller du kan bruge dem til at opdele et stort rum i to separate rum. Uanset hvad dine behov er, vil en lommedør helt sikkert være en god tilføjelse til dit hjem.

døre

Hvad er det?

En lommedør er en type dør, der glider ind i en lomme, eller et rum, i væggen. Lommedøre blev almindeligvis brugt i ældre huse, hvor væggene var tykkere, end de er i dag. Den største fordel ved lommedøre er, at de ikke svinger ud i rummet, så de er ideelle til små rum.

En anden fordel er, at de kan tilføjes til en eksisterende døråbning uden at skulle foretage større strukturelle ændringer. Lommedøre bruges også ofte som skabslåger, fordi de optager mindre plads end traditionelle svingdøre. En ulempe ved lommedøre er, at de kan være svære at åbne, hvis lommen ikke er perfekt afstemt med døråbningen. En anden ulempe er, at lommedøre kræver mere plads på den ene side af døråbningen end traditionelle svingdøre.

Hvad er alternativet?

Bare fordi en lommedør kan være praktisk at have, betyder det ikke at det er den eneste dørtype der kan være interessant for dig. Der er flere steder online såsom https://klarvinduer.dk/dore, hvor du kan finde inspiration til hvilken dør du skal købe.

More articles