Forstør det lille rum

16 April 2020 Pia Nielsen

editorial

Med franske døre i et lille rum, https://www.melholt.nu/dore/dobbelt-dore.html, får du ikke alene bedre lys ind i rummet, du får også en større udsigt. De skønne glasdøre er ikke kun noget, der hører stuer en suite til… de kan bruges overalt og med stor effekt. 

Få mere udsigt og lys

De lille rum i huset – eller den lille bolig – får visuelt langt mere plads, når lys og udsigten forøges. Glasdøre både mellem rum og som yderdør har denne effekt. De fleste kender til tricket med at ‘lysere gør større’, men dybde gør også større – og udsigt giver dybde. 

Du skal ikke nødvendigvis have en fantastisk udsigt over vand, byens skyline eller smuk natur for at gøre brug af dybdeeffekten. Så længe du kan kigge mere end et par meter ud eller ind i næste rum, kan du med glasdøre opnå dybdeeffekten. 

Hvorfor gør dybde større?

Når blikket har noget at kigge ud på, føles rummet større – som om væggene går længere ud. Fototapeter med dybdeperspektiv kan have lidt samme effekt, men den bedste opnår du med gulv-til-loft vinduer eller franske døre. 

Hvor kan du bruge franske døre?

Du kan i princippet bruge franske døre overalt i din bolig. Det klassiske er at sætte dem mellem stue og køkken eller to stuer, men også ind til soveværelset, kontoret eller badeværelset kan du sætte glasdøre i. Når du sætter glasdøre i rum, hvor du ikke ønsker indkig eller lys hele døgnet, kan du blot lukke af med rullegardiner eller almindelige gardiner efter behov. 

De findes i alle størrelser!

De fleste tænker på store hvide dobbeltdøre med sprossede glas, når man siger franske døre, men du kan få dem i alle størrelser og varianter: Som almindelige enkeltdøre, dobbeltdøre og som skydedøre. Og så kan du naturligvis også vælge en glasdør som hoveddør eller terrasse-/ altandør. 

More articles