Højbede er et hit til haven

16 April 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Højbede i haven er et hit. Ikke alene kommer de i alle former og størrelser så de kan passe ind alle steder. De gør det også nemmere for dig at lave havearbejde. Fordi højbedet er løftet op er det ikke nær så tungt for ryggen at lue og det er en kæmpe fordel. Det er også muligt at bygge sine egne højbede. Her er det dog vigtigt at være opmærksom på hvilke type træ du vælger. Især hvis du har planer om at dyrke grønsager. Det må ikke være trykimprægneret træ, som er behandlet med en gift for at få træet til at holde længere. Den gift vil trænge ud i jorden og ind i grønsagerne. Du kan finde inspiration til højbede her https://www.lyngeshop.dk/hoejbede.

Dette skal du være opmærksom på

Uanset om du vælger at bygge dine egne højbede eller om du vælger at købe dem er der flere ting du med fordel kan være opmærksom på. Højen er allerede nævnt som en af dem. En anden er breden. De må ikke være for brede, så kan du ikke nå ind i midten og lue. En meter til halvanden ikke mere. Der skal også være så langt i mellem højbedene at du kan komme ind med en græsslåmaskine eller en trillebør. Står de for tæt kan det også være at det er svært at komme ordentligt til uden at falde. 

Højbede til kapillærkasser

Mange vælger at dyrke deres grønsager eller blomster i kapillærkasser som er en flamingokasse hvor det er muligt at tilsætte vand i bunden. Det mindsker de gange man skal vande hvilke kan være en fordel. Det er bare ikke særlig kønne og her er det muligt at købe et højbed, der passer perfekt til kapillærkasser, så du får både det praktiske og det æstetiske på en gang. 

More articles