Husk at gennemgå din økonomi inden du låner

14 April 2020 Lotte Hindsberg
image

Inden du låner penge, uanset hvilke beløb der er tale om, er det en god ide at have et overblik over ens privatøkonomi. Hvad har du af indtægter og hvad har du af udgifter. Du bør også samtidig kigge på om du har flere lån og hvad du har købt for pengene. Købte du det planlagte eller endte du med at klatte pengene væk. Det er med til at fortælle dig, om det er en god ide at tage endnu et lån.

Hvis du har flere små lån, så prøv at regne på om det kan betale sig at betale dem ud ved at du låner mere. Oftes vil et stort låne være billigere i afdrag end mange små. Du kan læse mere hos ikano lån.

Husk også at søge mere end et lån, så du er sikker på at du får det bedste og billigste lån og ikke betaler mere end det er nødvendigt. Der kan være mange penge at spare, ved at ansøge mere end et sted.

Hvorfor er det vigtigt at gennemgå ens økonomi inden?

Årsagen til at det er en god ide at undersøge om man reelt har råd til at optage endnu et lån er, hvis man ikke kan tilbage betale det. Hvis man misvedligeholder et lån, kan det blive dyrt. Ikke alene økonomisk med ekstra gebyr og afdrag, men også personligt. Hvis man ender i RKI som dårlig betaler, bliver det meget sværere ikke alene at låne penge, men også noget så enkelt som at få et Dankort. De fleste banker og butikker vil ikke handle med en der står i RKI.

Du kan stå op til 5 år i RKI for det samme lån, inden det bliver slettet. Hvis du tilbage betaler lånet, vil du blive slettet af registeret og du kan igen låne penge som tidligere.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://dagligt-talat.se/

https://dagligtnytt.se/

https://Info-posten.se/

https://informationer.se/

https://informativt.se/

https://KortSagt.se/

https://NyttOchKrytt.se/

https://NyttPåTavlan.se/

https://SedanSist.se/

https://solonyheter.se/

https://svenska-nyheter.se/

More articles