Hvad du skal gøre, hvis du får indtaget tæpperens

07 June 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi antager dig ikke for dum, for selvfølgelig sidder du ikke og pøler tæpperens ned, fordi du ikke har andet at drikke, eller du har en fornemmelse for, at det dufter at spiritus, og så må det også være spiritus.

Der er mange advarsels-mærkater på sådan en dunk med tæpperens om, at man i hvert fald ikke skal indtaget det, og selv noget af det er så hårdført, som man bruger til virkelig genstridige pletter på tæpper, at det kan være farligt at få på kroppen og give udslæt eller ligefrem en ætsende fornemmelse.

Hvad gør du så?

De færreste af os er oplært i, hvad man gør i sådan en situation, og hvis man er alene, fordi man uheldigvis fik nogle dråber ned i halsen eller på huden ved et sort uheld, så kan man begynde at panikke, fordi selv små mængder kan være skadelige.

Her er det lige en god idé, at man slår koldt i blodet, puster dybt ud og mærker jorden under fødderne i nogle få sekunder, så man ikke tager en irrationel beslutning.

Bagefter læser man på dunken eller flasken med tæpperens, hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude, for den slags er ofte beskrevet direkte på siden.

Og det knytter sig jo direkte til dén type af tæpperens, så du ikke behøver gå på nettet for at finde svaret, som måske ikke gælder til denne type tæpperens.

Desuden er det meget hurtigere lige at læse på flasken, hvad man skal gøre.

Nogle gange bliver man bedst om at ringe til lægen, er det store mængden skal man måske på skadestuen, ellers er det måske bare noget med at fjerne det med en våd klud og skylle det ned med noget væske.

Men tjek altid direkte på den medfølgende beskrivelse, hvad du skal gøre, inden du bliver helt rådvild.

More articles