Hvad er reglerne ved brug af din bil?

30 June 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er sjældent særligt billigt at eje en bil herhjemme i Danmark, hvorfor der er mange, der leaser en bil, køber dem brugt, men der er også dem, der må nøjes med at have en enkelt bil, selvom man er flere i familien, der har kørekort.

Det kommer så også venner, naboer og andre til gode, hvis de lige kan komme at spørge, om de må låne din bil af dig.

Men man ved så også, hvordan folk behandler noget, som der ikke er deres eget: De passer ikke lige så godt på det, eller de overser, hvad de ellers ville holde øje med, og de satser måske endda på, at nogle ting ikke bliver opdaget, som man selv lægger mærke til, når man afleverer det retur.

Derfor er det meget smart, hvis man lige udstikker et regelsæt for, hvad andre skal huske at gøre ved bilen, når andre låner den.

Det er godt at have regler ved brug af ens bil

Det kan være sådan nogle enkle regler med, at man lige sørger for at tørre ens sko af, inden man stiger ind i bilen – specielt om vinteren med sne.

Man skal huske at stille indstillingerne i bilen retur, som man husker dem, hvis man ændrer på disse i bilen.

Man lover at aflevere bilen retur som aftalt, hvis man selv skal bruge dem – og ellers er det bare god stil at gøre i god tid.

Så skal man bruge bilen, som hvis den var ens egen, så ikke noget med at køre den helt ud i gearene eller lave en hurtigt vending, så dækkene skrider lidt ud og laver hjulspin.

Desuden er det en god stil at huske at aflevere bilen igen med samme mængde brændstof, som den havde, da man lånte den – eller fylde den helt op som tak for lån.

Så bliver du en glad bilejer, når der bliver passet på bilen.

More articles