Hvad kan du bruge grus til?

01 August 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Som virksomhed og som privat har du mulighed for at købe grus. Nu kan det så være, du sidder og tænker, hvad grus mon kan bruges til. Det får du svaret på her. 

Hvordan kan grus bruges?

Først og fremmest så findes der mange forskellige typer grus. Der er alt fra afretningsgrus, bundsikringsgrus, leret vejgrus, pudse muregrus, stabilgrus og ærtegrus, bare for at nævne nogle stykker. 

– Når du skal anlægge en helt ny indkørsel

Grus kan være ideelt til dig, som skal lave en ny indkørsel. For rent faktisk skal der gerne ligge forskellige lag grus, så du er sikker på, at din indkørsel er rustet til at bære vægten fra biler. En indkørsel der skal anlægges fra ny består af flere lag. De typer af grus, som ofte er brugt, er bundsikringsgrus, stabilgrus og afretningsgrus. 

– Når der skal laves et stisystem

Hvis du lægger mærke til det, så er der mange stisystemer, som består af grus. Grus gør sig nemlig rigtig godt, når der skal laves stisystemer. Fordelen ved at bruge grus, sammenlignet med f.eks. fliser, er, at der ikke er nær så meget vedligeholdelsesarbejde, som hvis du havde valgt fliser. Mellem fliser kan der hurtigt komme en masse ukrudt, for ikke at tale om alger på selve fliserne. 

– Grus til facader der skal pudses

Grus kan bruges til mange forskellige ting, og pudsning af facader er en af dem. Her er der selvfølgelig tale om pudse muregrus. Dette grus kan også bruges til at isolere med langs husets sokler. 

Som du nok kan fornemme, så kan grus bruges til mange forskellige formål. Og hvis du er i tvivl om, om der kan bruges grus til netop dit projekt, så tag endelig fat i firmaer, som kan levere det. De vil helt sikkert kunne svare på dine spørgsmål. 

 

 

More articles