Hvad koster en begravelse i sidste ende?

27 juli 2020 Anders Lundtang Hansen

At spørge: Hvad koster en begravelse? Det kommer egentlig an på, hvor meget man er villig til at lægge som begravelses pris, hvilket atter kommer an på, hvad der er ved omkostninger ved begravelse i forhold til, hvad man skal overholde ved sådan en begravelse, og hvad man ellers vil gøre ud af det.

For det er jo soleklart, at man skal gøre noget ved en afdøde. Vedkommende kan jo ikke bare blive liggende. Der skal gøres noget ved liget, også selvom vedkommende måske ikke er en del af Folkekirken.

Men man skal også gøre det sømmeligt, så man ikke ender med at udføre usømmelig omgang med lig, hvilket kan være strafbart.

Der er krav om, hvor lang tid efter dødens indtræfning man skal have gjort noget lovligt ved at skaffe afdøde af vejen.

Man kan gøre dette som en billig begravelse, hvis man nu for eksempel bare vil have det overstået, hvis man ikke er så religiøs, eller ønsker var i et testamente fra nu afdøde, at man ikke skulle gøre det store nummer ud af sådan en begravelse.

Begravelsespriser kan derfor variere alt efter, om man tænker at lave en pompøs omgang ud af det med stor og flot kiste samt et stort gravested, som man tit vedligeholder – i sidste ende kan man så spørge, hvornår begravelsen reelt ender, for man kan jo tit kigge forbi og forskønne stedet på anden måde, end hvad opsynsfolkene på en kirkegård yder.

Specielt i sydamerikanske lande gør man et stort nummer ud af denne ceremoni, men herhjemme går vi ikke lige så højt op i det, og vi sløjfer da også gravsteder jævnligt, så der er plads til nye “gæster”.

Det koster jo også at have sådan et gravsted, så måske indser man på et tidspunkt, at man egentlig ikke har behov eller brug for at have et gravsted at besøge.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://visstedu.se/

https://aktiv-fritid.se/

https://din-fritid.se/

https://familjehobby.se/

https://fritid-natur.se/

https://fritidsbloggaren.se/

https://hobby-bloggaren.se/

https://hobby-fritid.se/

https://hobbyknep.se/

https://hobbymannen.se/

https://hobbyochfritid.se/

https://hobbyposten.se/

https://vimedhobby.se/

Flere Nyheder