Kan en skorstensfejer arbejde om natten og under alle vejrforhold?

08 February 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er et farligt arbejde at befinde sig oppe på et tag.

Det kan de fleste mennesker berette om, hvorvidt de så er taglæggere, tækkefolk, tagrenderensere eller noget helt andet.

Samme scenarie oplever almindelige mennesker også, hvis de skal rense taget for alger, eller de skal op og fikse noget, der er gået i stykker på taget, eller der er endt noget i tagrenden eller på taget, som ikke skal være der.

Selv på en forholdsvis rolig dag med vejret kan en lille vind bringe en ud af balance, og man arbejder i forvejen på et skråt plan, som det er med de fleste tage, og hvis man ikke er glad for højder, kan det blive en farlig cocktail.

Er man så heller ikke sikret og fastspændt ordentligt, så kan der hurtigt opstå en ulykke.

Derfor må man tage hatten af for den person med den endnu flottere hat: skorstensfejeren, der skal arbejde under mange forhold.

En skorstensfejer kan holde til det meste

Tag nu en skorstensfejer i Uggerby. Vedkommende kommer her normalt ud i dagstimerne, som det sker i de fleste landsdele, men måske kan der blive brug for en akut opgave, som vedkommende bliver kaldt ud til om natten.

Så har man nok udstyr til at kunne kigge i skorstenen, men hvis problemet er så alvorligt med ens skorsten, at man skal have hjælp midt om natten, så er det måske et større omfang af assistance end en skorstensfejer, man har brug for.

En skorstensfejer er også god til at sikre sig selv og kan arbejde under mange vejrforhold, men man skal også tænke på, at vedkommende også arbejder indenfor, når man skal tjekke kaminer og meget andet.

Det er jo ikke sådan som med julemanden, hvor skorstensfejeren kravler ned i skorstenen og kommer ud for neden igen.

More articles