Lad en reumatolog hjælpe med at lindre dine smerter

10 January 2022 Astrid Pedersen

editorial

Hvis du oplever smerter eller stivhed i dine muskler og led, kan det skyldes en såkaldt gigtlidelse. Mange danskere lider af gigt i den ene eller den anden form. I gamle dage var gigt ensbetydende med livslang smerte og drastisk nedsættelse af mobilitet. Men sådan behøver det ikke at gå for dig hvis du søger hjælp hos en reumatolog.

Hvordan kan en reumatolog hjælpe mig?

En reumatolog kan hjælpe på flere måder hvis du er ramt af en lidelse som har indflydelse på dit bevæge apparat.

Først og fremmest vil du hos en reumatolog kunne få stillet en diagnose som gør rede for hvad der er skyld i dine skavanker. Der kan nemlig være flere årsager til at man har ondt i et led eller mangler bevægelighed eller smidighed.

image

Du kan for eksempel være ramt af en systemisk autoimmun lidelse, for eksempel en gigt sygdom, fibromyalgi, eller lupus. Der findes en lang række sygdomme inden for det spektrum som en reumatolog kan behandle. Og det er smart på forhånd at vide hvad man har med at gøre.

Få den bedste og mest effektive behandling hos en reumatolog

Der ud over vil din reumatolog kunne tilrettelægge et behandlings forløb som har til formål at hjælpe dig til øget bevægelighed og færre smerter. Din lidelse behøver således hverken at være funktions nedsættende eller invaliderende hvis du er i behandling hos en dygtig reumatolog.

Hvis du følger reumatologens anvisninger og lader ham eller hende udføre de påkrævede behandlinger vil du allerede inden for kort tid opleve bedring. Og sørger du for at opsøge din reumatolog hver gang du mærker tilbagegang i denne bedring kan du øge dine chancer for hurtigt at komme på ret køl igen.

Find en dygtig reumatolog i Farum

Er du bosiddende i Farum, Værløse eller nærmeste omegn kan du med fordel vælge Reumatologi Klinikken som din reumatolog – læs mere på reumatologiklinikken.dk.

More articles