Lækre, gammeldags pandekager – et sikkert hit!

15 April 2019 Astrid Pedersen

editorial

En rigtig, ægte klassiker inden for den traditionelle danske kogekunster de tynde, bløde pandekager. Gammeldags danske pandekager er en yndet dessert spise, som de fleste mennesker kan lide – ikke mindst fordi en pandekage kan fyldes med lige præcis det fyld, man ønsker. Blandt klassikerne inden for pandekage fyld er flødeis i forskellige smags varianter, syltetøj eller marmelade, flødeskum, Nutella eller sukker og citron.

Gammaldags pandekager – til den søde tand

I modsætning til de madpandekager, som er populære i andre internationale køkkener (for eksempel den mexikanske tortilla, den etiopiske injera eller den indiske uttapam), er den traditionelle danske pandekage sød i smagen, og derfor mest velegnet til dessert. Dermed har den danske variant af pandekagen mest til fælles med den fine, franske crêpe eller den noget tykkere amerikanske pancake.

Man kan vælge at udelukke sukkeret fra dejen, erstatte sødmælk med kærnemælk og halvdelen af hvedemelet med rugmel eller grahamsmel, og dermed få en pandekage, som er mere velegnet til at fylde med eksempelvis kødsovs. Men den ægte danske pandekage er kendetegnet ved at være tynd, sød og blød.

Den ultimative børnefødselsdag med pandekager

Der er mange fordele ved at vælge at servere pandekager til børnefødselsdagen. For det første er pandekager altid et hit blandt de små – og nemmer at have med at gøre for klodsede børnehænder. For det andet er pandekager billige at fremstillet, og ingredienserne kan fås i et hvert supermarked. Og for det tredje kan du lave pandekagerne dagen i forvejen, således at du slipper for at stå og bakse med dem under selve festen.

Når det er spisetid, skal pandekagerne blot varmes op i ovnen, og serveres med tilbehør efter eget valg og ønske. Skulle der stik imod al forventning blive pandekager til overs, vil disse egne sig perfekt til madpakken med smør og sukker.

Du kan finde den fulde opskrift på dk-kogebogen.dk

More articles