Moderne høreapparater er tekniske vidundere

02 January 2020 admin

editorial

Der er sket meget i høreapparaternes tekniske udvikling. Især siden høreapparater blev digitale. Et moderne høreapparat har samme regnekraft som en Gamer PC, men CPU’en er på størrelse med et ris korn. Alle moderne høreapparater har nu også Bluetooth. Dette alene er et kæmpe fremskridt. Nu kan du høre telefonen direkte igennem høreapparatet. Samme gælder for musik fra en digital afspiller.

Høreapparater har ellers eksisteret i mange årtusinder. Høretab er nemlig et helt naturligt fænomen. Som vi bliver ældre, bliver vores hørelse ustandseligt dårligere. Så vi kan regne med at vi allerede brugte høreapparater i stenalderen. Dengang var det nok bare et bøffelhorn med hul i den spidse ende. Det giver et hørerør. Et hørerør kan naturligvis ikke sammenlignes med et moderne høreapparat. Men det fungerer ellers udmærket og vil forstærke lyden ganske markant.

Læs mere om moderne høreapparater på https://hoereroeret.dk/

Hvordan ved du om du har brug for et høreapparat?

Når du lægger mærke til at mennesker omkring dig begynder at mumle og tale utydeligt. Det er nemlig ikke dem der er noget galt med. Det er din hørelse der begynder at svigte. Årsagerne til høretab kan være mange. Udover den aldersrelaterede hørenedsættelse findes der følgende andre årsager:

  • Arvelig hørenedsættelse – her er der tale om genetiske defekter der går i arv. Arvelig hørenedsættelse kan godt springe nogle generationer over. Men hvis en af dine forældre eller bedsteforældre lider af det, så er chancerne gode at det også vil ramme dig. Arvelig hørenedsættelse kan ramme i alle aldre. Men for de fleste sker det omkring 40-års alderen
  • Spontant høretab – af ofte ukendte årsager kan det ske at du pludseligt mister hørelsen. Der kan være tale om et totalt eller gradvist høretab. Nogle gange er det midlertidigt, andre gange permanent
  • Støjpåvirkning – maskinlarm, disko-støj (når musikken er så høj at den har samme lydstyrke som en jetmotor) etc. Lyd er luft i rytmiske bevægelser. Højt støj svarer til en orkan som simpelthen kan blæse de sarte flimmerhår i øresneglen omkuld. Og så fungerer din hørelse ikke længere som før.

More articles