Sådan kan du varme dit hjem op

23 September 2021 Steffen Hansen

Vil du gerne spare penge på din varmeregning, men ved du ikke, hvilke muligheder der findes? Hvis svaret er ja, så frygt ej. Vi har lavet en liste over tre typer brændsel du kan bruge til at få varme i dit hjem. Lyder dette som noget for dig, så læs med her. 

Fyringsolie

Fyringsolie er en type olie, der kan bruges til opvarmning i hjemmet. Fyringsolie benyttes som regel i et oliefyr, der kan opvarme hele dit hjem. Fyringsolie er fremstillet af råolie, som er det samme som diesel til biler er fremstillet af. Derfor er fyringsolie ikke den mest bæredygtige løsning. 

Naturgas

En anden form for opvarmning du kan benytte i dit hjem, er naturgas. Naturgas er en gas, der blandt andet befinder sig i dine radiatorer. Naturgas er derfor en af de mest hyppigt anvendte former for opvarmning til hjemmet. Naturgas udvindes fra undergrunden på samme måde som fyringsolie. Naturgas er dog billigere end fyringsolie. 

Biobrændsel

Hvis du gerne vil benytte dig af en mere bæredygtig opvarmningsmetode, så skal du overveje biobrændsel. Biobrændsel er en fælles betegnelse for brændsel, der stammer fra biologisk materiale. Biobrændsel kan være alt lige fra hø og græs til træpiller og brænde du kan bruge til en brændeovn. Biobrændsel er nok den billigste form for brændsel af de tre typer, og kan også bruges i nogle transportmidler. 

Hvis biobrændsel lyder som noget for dig, så kan du prøve at undersøge, hvilke muligheder der er tilgængelige for dig. Hvis du for eksempel er bosat i Jylland, og gerne vil vide, hvilke muligheder der er tilgængelige for dig, så kan du gå på internettet og søge på biobrændsel i Jylland. Her vil du få et overblik over, hvilke forhandlere der befinder sig nær dig, og du kan dermed tage kontakt til dem og forhøre dig om, hvad de kan tilbyde dig. 

 

More articles