Sådan kommer du i gang med dit malerprojekt

26 October 2021 Steffen Hansen

editorial

Hvis du længe har gået og udskudt malerprojektet i dit hjem, så er det måske nu, at du skal i gang. Vi har hjulpet dig på vej i dette indlæg, hvor vi har skrevet nogle ting ned, du skal have klaret, inden du går i gang med malerarbejdet. Så før du gør mere, kan læse med her, og derfor kan du gå i gang med at male!

 

Husk at gøre rent

Før du begynder at male dine vægge, så skal du faktisk have rengjort dem. På en væg kan der nemlig godt sidde en masse snavs, der kan gå i det maling, som du maler med og give et grimt resultat. Det kan også være, der er huller i væggen efter søm, som du skal have fyldt med pollyfila. Husk også at få slebet væggene, hvis der er ujævnheder eller hvis der er rester af spartel. Det gør væggen mere ensartet og jævn, og malerarbejdet kommer til at se pænere ud i sidste ende. 

 

Husk at fjerne gammelt tapet

Hvis du vil male over gammelt tapet, skal du først tage det ned. Sørg for, at du har tid og tålmodighed nok til dette. Det kan godt tage lidt tid, før du får fjernet alt. Ellers kan du også få en maler til at fjerne tapet for dig og sågar sætte noget nyt op, hvis du hellere vil have tapet end maling på væggene.

 

Husk at bruge malertape

Du skal huske at få tapet eventuelle dekorative lister eller fliser af, inden du begynder at male. På den måde kan du beskytte dine lister eller fliser uden at få maling på dem. Det kan nemlig godt være svært at få af efterfølgende. Du bør også bruge afdækningstape omkring vandhaner og stikkontakter for at beskytte dem mod malingen. Det er vigtigt, at du finder malertape, der ikke klistrer for godt fast på væggen. Det er nemlig bedst, du finder malertape, der er egnet til maling frem for almindeligt tape.

More articles