Skaf de flasker med tom spiritus af vejen – de lugter!

09 March 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du kender fornemmelsen, når du vågner efter en fest, hvor der er blevet drukket tæt af forskellige typer alkohol: Det lugter ikke rart.

De tomme flasker eller dåser med øl er sure at lugte til, cidersjatterne er klistrede på både gulv og borde, men det værste er helt klart de tomme flasker med diverse spiritus i, der decideret stinker.

De var fine nok, da de ankom til festen, for der var det noget udsøgt spiritus, der havde kostet en masse penge, og flaskerne så også flot ud, men det var som at kaste perler for svin, da dette var en abefest og ikke en fin fernisering eller en herreaften i klubben for specielspiritus.

Det er lidt som at sammenligne med den pæne gæst, der kom velfriseret til festen, havde pænt tøj på og havde været i bad. Nu er vedkommende/flasken forvandlet til et vrag, der har brækket sig, lugter skidt og bare ligner skyggen af sig selv fra dagen før.

Flaskerne skal ud hurtigst muligt.

Spiritus er godt, men ikke når det er tømt

Så det kommende råd gælder sådan set både, hvis man har holdt en fest med mange flasker spiritus til, eller man efter flere måneder og måske år har tømt flasken med fin spiritus i: se at komme af med den.

Den skal ikke smides ud med resten af affaldet, for den skal sorteres som glas, og det er der mulighed for med affaldet ved eller i de fleste boligtyper.

Det er ikke nok bare at holde proppen på flasken, om den har stået åben et stykke tid eller ej: den skal ud, og proppen skal som regel ud som metal eller plastik.

Selvfølgelig er der dem, der samler på de flasker, men det er som regel også en speciel samling og ikke bare af alle typer spiritus.

Der kan hurtigt samle sig bananfluer omkring sådan nogle tomme spiritusflasker, så se at få dem smidt ud, hvis de er tomme, ved første givne lejlighed.

More articles