Tilgivelsens kraft: Hvordan man bliver et bedre menneske

18 November 2022 Anders Hansen

editorial

For nogle er tilgivelse en nem ting. For andre kan det være svært at tilgive, især hvis man føler, at man er blevet krænket. I denne artikel vil vi forsøge at besvare spørgsmålet: Hvordan bliver man et bedre menneske? Vi vil komme ind på tilgivelsens kraft og fortælle om, hvordan tilgivelse kan forbedre os som mennesker.

Vi begår alle fejl, nogle gange sårer vi andre utilsigtet, og andre gange handler vi af vrede eller frustration. Uanset årsagen er det vigtigt, at vi forsøger at gøre tingene godt igen, når vi gør nogen uret. En undskyldning kan hjælpe langt, men ægte tilgivelse er endnu mere kraftfuld.

Når vi tilgiver nogen, vælger vi at give slip på den vrede og smerte, som de har forårsaget os. Det betyder ikke, at det, de gjorde, var i orden, men det betyder, at vi er villige til at komme videre og ikke lade de negative følelser styre vores liv. Tilgivelse kan være svært, men det er altid det værd i sidste ende.

 

Hvis du har svært ved at tilgive nogen, er her et par tips, der kan hjælpe dig:

1. Prøv at se tingene fra andres perspektiv

2. Tal med dem om, hvad der skete, og hvorfor det gjorde dig ondt

3. Lad være med at dvæle ved fortiden, fokuser på nutiden og fremtiden

4. Vigtigst af alt: tilgiv dig selv først

Tilgivelse er en svær ting, men det er altid det værd i sidste ende. Hvis du kan finde det i dit hjerte at tilgive nogen, vil du blive et bedre menneske af det.

Her vil vejen mod at blive en bedre udgave af dig selv være ved at undersøge fænomenet A Course in Miracles nærmere.

A Course in Miracles

Hvordan bliver jeg bedre til at dyrke kærlighed?

At dyrke kærlighed er ligesom at dyrke enhver anden følelse: det kræver tid, tålmodighed og indsats. Ligesom en gartner ikke ville forvente, at en frøplante ville blomstre til en blomst fra den ene dag til den anden, bør vi ikke forvente at blive eksperter i kærlighed med det samme. Men med en lille smule omsorg og opmærksomhed kan alle lære at dyrke mere kærlighed i deres liv.

 

Her er et par tips til, hvordan man kommer i gang:

1. Tilbring tid med mennesker, du elsker

2. Gør ting, der gør dig glad

3. Vær venlig og medfølende over for andre

4. Tilgiv dig selv og andre

5. Lev i det nuværende øjeblik

6. Øve sig i taknemmelighed

More articles