Tjek altid dine blomster efter i sømmene

05 April 2020 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Der er altid grund til at kigge ens blomster efter meget nøje, om man så har dem i haven, har købt dem eller samlet dem op på vejen og vil give dem videre – for det sidste kan være med til, at man spreder nogle ting, der ikke er gode at sprede.

Og selv den bedste blomsterbinder og drivhusejer af blomster kan komme til at overse nogle enkelte insekter eller infektion, og der skal bare en smule minimalt af den slags til, før det her kammer over og gør, at man er nødt til at fjerne alle ens blomster.

Det vil være surt, hvis man dyrker blomster i Nakskov i stor skala for eksempel, eller man har gået og nusset om ens have til den seneste blomstersæson, og man så kommer til at avle på nogle blomster, der har infektion i sig eller blot begyndende tegn på den slags.

Nogle gange er det jo ikke til at se, når man planter blomsterne i første omgang, da det kommer til syne senere, eller insekterne er så små, at man kun kan se dem under mikroskop.

Man gør selvfølgelig ofte sit for, at den slags ikke skal komme til ens blomster, hvorfor man sprøjter dem med kemikalier nogle gange, men det er jo heller ikke sundt for mennesker, specielt ikke hvis de skal stå indendørs – og mange foretrækker økologiske blomster.

Alternativet kan så også være at benytte sig af kunstige blomster, men selvom de kan se pæne ud på lang afstand, så mangler man ofte den naturlige duft ved dem.

Så skal man give blomster til andre, plante dem eller på anden måde have med blomster at gøre, så hold især i starten godt øje med dem, så der ikke går bakterier i dem, eller insekter begynder at finde bolig i dine blomster.

Så kan du måske nå at redde dem, inden de dør for meget ud.

More articles