Tre behandlingsmåder til hvis du har ondt i kroppen

27 September 2021 Steffen Hansen

editorial

Har du ondt i kroppen, eller bare i dine muskler eller led? Det er ikke rart at gå rundt med smerter, som man ikke kan få bugt med. Der er nogle ting, som du kan gøre for bekæmpe smerterne. Det er med at finde det rette hjælp, så du kan få øvelser til at mindske smerterne og styrke din krop mod, at smerterne ikke kommer igen på et senere tidspunkt.

I dette indlæg har vi listet tre behandlingsmåder, som du kan overveje at prøve for at komme af med dine smerter. 

Kiropraktor

En kiropraktor er en af de personer, du kan henvende dig til, for at komme af med dine smerter. En kiropraktor er uddannet inden for behandling af smerter i kroppen. De ved hvilke områder kan skabe mest smerter og hvordan det kan udredes.

Behandlingen kan godt få kroppen til at knække lidt og du vil sikkert også kunne mærke det lidt efterfølgende. Men det er et tegn på, at kiropraktoren har været inde og trykke på de rigtige områder i din krop. Hvis du søger efter en kiropraktor på Frederiksberg, vil du kunne finde en kiropraktor, der kan hjælpe dig af med smerterne. 

Fysioterapeut

En fysioterapeut minder lidt om en kiropraktor. Hos en fysioterapeut er der dog fokus på et lidt længerevarende behandlingsforløb. Det betyder, at du vil få øvelser, som du skal gøre dagligt for at få bugt med smerterne. Du vil få vist øvelserne hos din fysioterpeut, og han/hun vil rådgive dig til, hvor længe du skal lave disse øvelser.

Det er alt sammen med til at styrke din krop, så den kan modstå smerter igen. Øvelserne vil have enten have fokus på at udstrækning af din krop eller styrke dine muskler. 

Akupunktur

Akupunktur foregår hos en akupunktør, der bruger små nåle til at behandle dig. Disse nåle stikker akupunktøren ind i bestemte steder i huden og dine muskler for at lindre smerterne. Akupunktur har også vist at være forebyggende mod allergi, så det kan en akupunktør også hjælpe dig med. 

I sidste ende handler om, at du finder en behandlingsform, som du er komfortabel med. Du kan afprøve alle tre eller bare en for at se, om de kan gøre noget for dig og dine smerter.

More articles