Derfor skal du overveje drypslanger

14 October 2021 Steffen Petersen

editorial

Vil du gerne sikre, at du har et vandingssystem, der ikke gør du mister mere vand end nødvendigt? Så bør du overveje at investere i drypslanger til din have, ridehal eller drivhus. Det er ganske smart, og det kan spare dig en del penge i måneden. Læs med i dette indlæg, og hør mere om fordelene ved drypslanger.

1. Hvad er drypslanger?

Drypvandsslanger er drypvandssystemer, der typisk er monteret på din haveslange. De har små huller med få centimeters mellemrum langs hele slangens længde, som langsomt afgiver vandet lige der, hvor det er mest nødvendigt – nær rødderne. Dermed er der mindre fordampning og spild! Trykket styres af en justerbar dyse ved enden af slangen.

Drypvandingssystemer har en række fordele: mindre fordampning, fordi vandet dryppes langs slangens længde ingen optræk, fordi en lille ventil styrer vandstrømmen mindre konkurrence fra træernes rødder, fordi vandet frigives tættere på planeternes rødder.

2. Hvorfor skal du købe dem?

Drypvandingsslanger er en mere effektiv måde at vande din græsplæne på. Almindelige haveslanger mister op til 60 % af deres vand på grund af fordampning, vind og andre faktorer. Med drypvandsslanger kan du være sikker på, at dit dyrebare vand kommer helt ned til rødderne, hvor det skal hen. Det betyder mindre spild, sundere græsplæner og du bliver gladere som huslejer. Det kan spare dig en masse penge, fordi du ikke bruger mere vand end nødvendigt. 

Du kan bruge drypvandingsslanger til både at vande din græsplæne og dyrke blomster, grøntsager og andre afgrøder. Drypvandsslanger er unikke, fordi de leverer vand direkte til planternes rod, hvilket er med til at holde dine planter sunde og din have flot.

3. Hvor kan du købe dem?

Du kan finde drypslanger hos din nærmeste byggecenter eller havecenter. Her kan du få professionel rådgivning i, hvordan du får et godt vandingssystem i din have, og hvad der passer til dit formål. Du kan også finde drypslanger online hos udbydere der har særlig ekspertise i forskellig slags vandingssystemer. 

More articles