Hvorfor gå til psykolog?

15 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Mange mennesker tror fejlagtigt, at psykologer kun er uddannet til at håndtere psykisk svage mennesker, mennesker med svære traumer eller mennesker med mentale eller psykiske lidelser. Sandheden er imidlertid, at alle mennesker kan have glæde af at se en psykolog i perioder af deres liv.

Det er de færreste mennesker forundt at gå gennem tilværelsen uden at komme ud for grimme oplevelser eller livsændrende begivenheder, som kan forårsage stress, nedtrykthed, angst eller depression. Du skal ikke opfatte dig selv som svag, fordi du oplever en reaktion i forbindelse med eksempelvis en skilsmisse, et dødsfald i familien, en fyring eller alvorlig sygdom.

Det er heller ikke altid, man har lyst til at snakke med sine nærmeste venner om hvad som helst – eller at være den person, som konstant har et behov for at læsse af. Her er en psykolog som sendt fra himlen. Du kan bruge din psykolog som en venlig og interesseret samtale partner, når du har behov for at ventilere, og samtidig lære nye ting om dig selv.

Du kan opnå større indsigt i dine egne indre processer, og dermed få mulighed for at aktivere ændringer i disse. Og hvem ved – måske kan du rent faktisk blive bedre og stærkere med regelmæssige psykolog besøg?

Hvordan foregår et forløb hos en psykolog?

Når du konsulterer en professionel psykolog, vil han eller hun typisk lægge ud med en udredning og en forventnings afstemning. Det er vigtigt, at du selv er aktiv i terapi forløbet, og er indstillet på, at det er en lærings proces. På den måde vil du få det optimale ud af dine psykolog sessioner, og rent faktisk opleve, at du flytter nålen i forhold til den udvikling, du ønsker dig.

Hvis du leder efter en dygtig psykolog i Gribskov, kan du med fordel opsøge Psykolog Mette Therslund via hjemmesiden psykologmetteherslund.dk

More articles