Hvornår er det for sent at gøre noget ved den fugt i kælderen?

27 November 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er jo eklatant forskel på fugt i kælderen, om man har noget lignende saunatilstande dernede, om der er kronisk koldt og klamt på væggene samt levende svampe på væggene – eller man ligefrem har at gøre med en oversvømmelse dernede.

Ingen af delene lyder ligefrem behagelige, og man skal have gjort noget ved det hele, men noget kan føre til fugt i kælderen hurtigere end andet, hvorfor man måske skal gribe hurtige ind her.

Men andre gange kan man måske ikke se eller mærke, at der er fugt i kælderen eller en begyndelse på vej til det, hvorfor man skal have en måler til det eller en ekspert, der kan komme ud at sige, hvor langt fugten er nået.

Det kan jo være inde i en væg, at fugten er der, som man ikke kan se på ydersiden.

Den lette løsning er ikke at eje en kælder, men det kan man jo næppe fortryde med tilbagevirkende kraft, hvis man allerede har en kælder, der tilhører en.

Kan du nå at redde kælderen fra fugt?

I det ovennævnte eksempel med en mistanke om fugt er der nok meget, man kan nå at gøre, inden det breder sig, og ens kælder bliver ubrugeligt, eller man bliver nødt til at sælge ens hus, fordi det er for uhumsk med kælderens tilstand, der har bredt sig til resten af huset.

Derfor kan du nok se, at det smarteste er, at man jævnligt tjekker, om der skulle være noget begyndende fugt i kælderen, også selvom man måske ikke har en mistanke.

Dog kan der også ske det, at der ingen begyndende fugt er i kælderen, men så kommer der et stormskyld, der oversvømmer kælderen.

Her skal man hurtigst muligt have fjernet ikke bare ens ting nede i kælderen, men man skal også have drænet kælderen for vand, så det ikke laver permanente skader.

More articles