Rekruttering af nye medarbejdere – et job for de professionelle

18 juli 2018 Astrid Pedersen
image

Alle typer og størrelser af virksomheder har med jævne mellemrum brug for en supplering eller udvidelse af medarbejderstaben. Dette kan være i forbindelse med omlægninger i virksomhedens struktur, udvidelse af forretnings området, eller ren og sker udskiftning i forbindelse med naturlig afgang eller opsigelse.

Som virksomhedsejer eller direktør er man naturligvis interesseret i at få de helt rigtige medarbejdere til at besætte de ledige stillinger i virksomheden – især hvis der er tale om faglært arbejde, eller om opgaver, som kræver særlige kompetencer i form af en bestemt type erfaring eller en særlig uddannelse. Derfor er det vigtigt, at rekruttering og ansættelse ikke beror på tilfældigheder. Det kan være særdeles omkostningsfuldt at komme for skade at ansætte den forkerte medarbejder, som måske ikke lever op til det faglige niveau, der kræves for at varetage de opgaver, stillingen indeholder.

Professionel rekruttering – når du vil spare tid og penge

Selve rekrutteringen er en temmelig tid- og ressource krævende proces. Først skal stillingen defineres – det vil sige, de arbejdsopgaver og den faglighed, der ligger inden for stillingens rammer, skal identificeres. Hvis der er tale om en eksisterende stilling, er dette selvfølgelig nemmere end hvis det handler om en nyoprettet stilling, men der skal stadig udfærdiges et kortfattet stillingsopslag, som indrammer essensen af såvel stillingen som virksomhedens mål og værdier. Og så skal opslaget indrykkes på relevante medier, hvorpå ansøgninger og cv’er begynder at tikke ind. Disse skal gennemlæses og sorteres – og så skal jobsamtalerne arrangeres.

Alt dette kan du spare dig selv for, hvis du vælger at alliere dig med et bureau, som kan forestå hele – eller dele af – din rekrutteringsproces. Med et professionelt rekrutteringsbureau er rekruttering af kompetente og kvalificerede kandidater i sikre hænder. Din rekrutteringskonsulent er gerne behjælpelig med bistand i hele projektet – fra udfærdigelse af stillingsopslag over samtaler og tests til den endelige udvælgelse af din nye medarbejder. Læs mere på dedikation.dk

Flere Nyheder