Salg af dødsbo – når rydning af dødsbo skal foregå nemt og smertefrit

03 January 2019 Astrid Pedersen
Salg af dødsbo - når rydning af dødsbo skal foregå nemt og smertefrit

Et dødsfald i familien er, uanset om det er ventet eller uventet, altid en begivenhed, som river op i en masse følelser hos de efterlevende. Samtidig er et dødsfald forbundet med rigtig mange opgaver, som skal udføres inden for ganske kort tid af et dødsfald. For eksempel skal dødsboet ryddes – hvilket måske er den tungeste og mest sørgmodige opgaver af dem alle, idet der kan være tale om et barndomshjem fyldt med effekter, man har kendt og elsket gennem sin opvækst.

Kan jeg få hjælp til rydning af dødsbo?

Hvis du ønsker at få hjælp til rydning af dødsboet efter eksempelvis et nært stående familiemedlem, kan du vælge at kontakte en professionel marskandiser. Dette kan faktisk i langt de fleste tilfælde anbefales, da rydning af dødsbo er en meget tung opgave at stå med alene. Hvis du er meget presset, kan du overveje salg af dødsbo til pågældende marskandiser. Ved salg af dødsbo opkøber marskandiseren simpelt hen al løsøre i hjemmet (med undtagelse selvfølgelig af de effekter, du selv ønsker at beholde), og sørger for at dette bliver ryddet.

Ved rydning af dødsbo sørger marskandiseren for, at samtlige genstande bortskaffes på forsvarlig vis. De effekter, som skal sælges, vil enten blive bortauktioneret eller solgt i marskandiserens egen butik. Genstande, som ingen monetær værdi har, vil blive fragtet til nærmeste genbrugs central, eller doneret til velgørende formål. Og marskandiseren sørger naturligvis også for, at boligen efterlades i rengjort stand, hvis dette ønskes.

Hvordan foregår salg af dødsbo?

Når du vælger at alliere dig med en professionel marskandiser i forbindelse med rydning af dødsbo, udarbejdes en kontrakt, af hvilke samtlige detaljer omkring selve opkøbet og rydningen fremgår – her under også de effekter, du selv ønsker at beholde. Rydningskontrakten er din sikkerhed for, at der ikke opstår fejl og misforståelser. Efter rydningen inspicerer du sammen med marskandiseren boligen – og benytter du en professionel marskandiser, vil alting være blevet behandlet med respekt og fuld diskretion.

Læs mere på dødsbo-rydning.dk

More articles