Yoga – motion med indhold

19 July 2018 Astrid Pedersen
Yoga - motion med indhold

Leder du efter en alsidig motionsform, som både taler til krop og sjæl? Er du ikke lige holdsport typen – men vil du gerne dyrke idræt sammen med andre? Og er du træt af svedige fitness centre og monotone øvelser med vægte og maskiner? Så er yoga efter al sandsynlighed lige, hvad du trænger til!

Yoga – motion og mindfulness i eet

Med yoga får du ikke alene en stærk og smidig krop, en god og dyb vejrtræning, en øget kropsbevidsthed og en udholdenhed, der siger spar to. Du får også skabt kontakt mellem dit sind og din krop – noget, vi i høj grad mangler i en travl hverdag, hvor alt for stor en del af vor opmærksomhed er fokuseret på ydre, materielle værdier. Nogen gange glemmer vi os selv i vor stræben efter at yde og præstere og måle os med andre. Med yoga kan du få et par hårdt tiltrængte frikvarter i løbet af din arbejdsuge, hvor der er tid til at trække vejret, se indad, og bare fokusere på at være i verden.

Kan man komme i form med yoga?

Yoga består af mange forskellige discipliner – og visse grene af yoga er hårdere og mere fysisk udfordrende end andre. Hvis dit mål er at komme i form, kan du med fordel vælge en af de mere dynamiske yoga typer, som for eksempel Vinyasa Yoga – i visse kredse også kaldet Power Yoga. Her går det stærkt med at komme igennem de lange serier af stillinger, og hvis du er totalt nybegynder inden for yoga, kan det anbefales, at du starter med for eksempel Hatha Yoga eller Ashtanga Yoga, hvor du lærer stillingerne at kende, og serierne gennemføres i et langsommere tempo. Har du brug for at komme oven på efter sygdom eller stress, kan den blide Yin Yoga anbefales, evt. i kombination med meditation.

Tilmeld dig yoga hold på joga.dk

More articles