Ved leje af skurvogn: aflever den, som du modtog den

27 January 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Indrøm det bare, du hader at få noget retur, som du tydeligvis kan se skader på, men fordi det er en ven, der har lånt det, så påtaler du det ikke, men du undrer dig alligevel over, at man ikke nævner den ridse på CD’en eller DVD’en, som der blev lånt ud.

Dog må du nok også erkende, at du selvfølgelig passer på andres ting, når du låner dem af venner og familie, men der er også den der følelse af, at det ikke helt er ens egne ting, så man er lidt mere lemfældig med dem.

Dette er man klar over i den professionelle verden, hvor man låner ting ud; her er der taget højde for skader, og vi taler ikke bare om, at man låner en bil og lover at levere den tilbage igen med tanken fuld, som da man modtog den.

Du står til at skulle foretage leje af skurvogn hos et firma, der udlejer den slags, så du skriver en kontrakt på lejen, finder den rette vogn og estimerer, hvor længe du skal bruge den gængse skurvogn.

Der kan være forskellige måder at betale for lånet på, men her regner udlejeren både på, hvad der skal tjenes på selve opkøbet af vognen og tjene til sig selv, men hvad så med eventuelle skader?

For skader behøver ikke at være den slags, hvor der sker uheld, eller man med vilje kaster ting omkring; det kan være hændelige episoder, hvor det blot er brugen af vognen, som medfører, at der kommer skader på vognen.

Derfor inspicerer man ofte vognen, inden man lejer den, så man kan se, om der er skader i den, som allerede var der, inden man lånte den.

Så betaler man ofte et depositum, som der så bliver trukket fra, hvis man leverer den retur med skader indenfor dette beløb og ikke helt ødelægger vognen – ellers får man ofte dette depositum retur.

More articles