Vil du også være tekstforfatter?

13 January 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man kan tage sig en masse kurser for at blive tekstforfatter; man kan også uddanne sig som journalist eller arbejde med litteratur, hvor man måske sidder med en stilling i et forlag, eller man er selv forfatter, der vil forsøge sig med en tekstforfatters arbejde.

Eller også er man bare begejstret for at skrive og er god til det og selvlært, så man giver sig i kast med den slags.

Det er nemlig ikke en beskyttet titel, og her er det virkelig ens talent, netværk og omdømme, der er med til at gøre, om man kan få et arbejde, ikke så meget om man har en fin uddannelse.

Det er hårdt arbejde, hvis man vil leve af det, men for nogle bliver det også mere en sidebeskæftigelse, hvor de tjener lidt – eller hjælper andre gratis med deres tekster, fordi man skylder dem en tjeneste eller bare gerne vil hjælpe dem.

Nogle forventninger til en tekstforfatter er der dog

Dog er der nogle krav til dig, hvis du skal gøre dig forhåbninger om at blive en god tekstforfatter.

Du skal kunne noget med grammatikken, kongruens, opsætning af tekster med videre, så tingene ser gode og professionelle ud.

Den slags kan man lære sig, og nogle tekstforfattere agerer også på forskellige sprog.

Desuden skal man altid huske at føje kunden og levere arbejdet til vedkommendes tilfredshed.

Man skal også kunne holde ud at arbejde meget alene, da det er et arbejde, som langt de fleste foretager hjemmefra, selvom der er mulighed for en ansættelse i nogle firmaer, hvor der så også er andre kollegaer, der laver noget tilsvarende eller i forlængelse af ens arbejde.

Nogle bliver således fastansatte tekstforfattere, mens andre arbejder freelance og tager kunder ind, som de finder frem til dem – eller man veksler mellem at være ansat og arbejde som freelance, måske med ens eget firma.

More articles