En blikkeslager sikrer sig også mod ulykker

30 May 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er ikke fordi, en blikkenslager er uddannet til at komme ud på ulykkessteder og besigtige omfanget af skaderne.

Sådan skal denne overskrift ikke forstås.

Derimod skal det tolkes som, at der følger mange potentielle farer med til forskellige erhverv, og det at være en blikkenslager er ingen undtagelse i den sammenhæng.

Er du for eksempel blikkenslager i århus, kan du komme ud til mange forskellige VVS-opgaver, hvoraf du kender nogle af dem helt til bunds, fordi har set utallige af den slags lignende typer før og næsten kan klare dem i søvne.

Dog kan du også risikere at støde på en ældgammel installation i en ældre bolig i Smilets by, hvor du lige skal konsultere mester omkring, hvad der er at gøre med her, fordi har måske aldrig set noget lignende før og ikke læst om det i dine skolebøger – andet end have set billeder af det i historiebøger.

Uanset opgaverne, så skal man dog ikke køre for meget på rutinen eller blive alt for forbløffet over, hvad det er for en opgave man står med, for hvis man slækker på ekspertisen og erfaringen, så er det dér, at ulykkerne sker.

Forestil dig lige, at et vandrør sprænger læk, fordi du ikke lige havde fokus på det, eller du laver en sammenslutning af nogle rør, hvor du glemmer en sikkerhedsventil, slutter afløb sammen med indløb eller ganske enkelt ikke tilslutter en pakning godt nok.

Så kan der blandt meget andet ende uanede mængder vand i de omgivelser, man befinder sig i, og hvis man arbejder højt oppe med en opgave, så kan det vand flyde ned og lave skader for mange tusinde kroner.

Godt nok er en del firmaer forsikrede mod den slags problemer, men det handler lige så meget om, at man får gjort arbejdet godt nok, så kan ikke får et dårligt omdømme blandt kunderne.

More articles