Hvad er et dødsbo?

10 April 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis du ikke lige ved, hvad et dødsbo er, og du ønsker en afklaring med dette, så er du kommet til rette sted for at finde en forklaring.

Det er ingen skam i ikke at kende til dette begreb, hvis du har hørt det blive slynget rundt før, men du ikke har turde spørge ind til, hvad det er, men det er faktisk noget, som du sikkert har stiftet bekendtskab med før – og måske endda opholdt dig i!

Der er ingen gyserfilm eller anden uhygge forbundet med et dødsbo, det er faktisk en helt naturlig del af livet, som alle mennesker kommer i berøring med, og der er stor sandsynlighed for, at du selv efterlader dig et dødsbo.

For et dødsbo er nemlig det, man efterlader sig, når man dør. Det er den bolig, lejlighed, hus, gård, villa og så videre, som står tilbage, når ejeren eller ejerne er afgået ved døden.

Enten kan de være døde i boet selv, eller det kan have været deres sidste registrerede bopæl, som de enten ejede, lejede eller delte som andel med andre, mens de døde et andet sted såsom et sygehus.

Et dødsbo skal tømmes, så stedet eventuelt kan sælges eller lejes ud igen. Heri indgår der også nogle værdier, om man så kan tælle huset og grunden med, eller der udelukkende er tale om inventaret i form af møbler og videre.

Nogle firmaer specialiserer sig i at tømme dødsboer og give en pris for dette, så man ikke selv som efterladt skal vurdere, sælge og bortskaffe det resterende inventar, hvilket især kan være svært i en sorgperiode, da det tit er de nærmeste efterladte, der står for den opgave.

Værdierne bliver ofte gjort op og fordelt som arv, hvis der er skrevet testamente, eller hvis der ikke er.

Ofte bruger man også (en del af) værdierne til at betale eventuel gæld og begravelse af, som afdøde havde. Ender man i minus, skal udgifterne arves videre eller kan eventuelt sløjfes efter aftale.

More articles