Når man som elektriker ansætter en speciel type mennesker

24 October 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er jo som sådan ikke alle ansatte i ens elektrikerfirma, der behøver at være udlærte elektrikere, der fungerer på lige fod med de andre medarbejdere under den samme løn, de samme frynsegoder og så videre.

Og vi mener ikke, at der findes andre slags medarbejdere i den forstand, hvor man har brug for en receptionist, rengøringspersonale, bogholdere med videre, for dette kan komme an på el-firmaets størrelse, om man ønsker at have den slags tilknyttet, eller man selv vil gøre det.

Når man endelig begynder at opremse, hvor mange andre typer af ansatte, der skal lave elektrikerarbejde, man kan komme i tanke om, så begynder det faktisk at hoppe sig op.

Igen: ej heller er vi ude i at snakke om freelance-ansatte, provisionsmedarbejdere, ad hoc-folk, vikarer, sæsonansatte og så videre, for den slags er skam også et helt emne i sig selv.

Vi er mere på vej i retning af noget med, hvad typerne af de ansatte kan gå ind under, og her forestiller de fleste sig måske praktikanter eller lærlinge, der ikke får den samme løn – eller nogen overhovedet – mens man heller ikke forventer samme indsats fra dem, da det netop er firmaets opgave at give dem opgaver, erfaringer og udfordringer.

Men tænker man videre, så kan man komme i tanke om folk i aktivering, erhvervspraktikanter, folk med nedsat arbejdsevne og videre.

Skal man være lidt grov, så er det samarbejde ofte af den art, hvor man ikke forventer det store af hinanden, men hvor der næsten skal et mirakel til, før det bliver til et funktionelt samarbejde, hvor begge parter får lige meget ud af det.

Dette afspejler sig ofte i lønnen, og nogle gange er det via, at firmaet udnytter den arbejdskraft, eller den ansatte i de situationer ikke yder anden indsats, end hvad der forventes.

Har du oplevet det som chef i et elektrikerfirma før?

More articles